ГоловнаСвіт

Медведєв: Росія продовжить газові переговори з Києвом лише у разі оплати частини боргу

Російський прем'єр сподівається, що європейські партнери змусять Україну повернути РФ частину газового боргу

Медведєв: Росія продовжить газові переговори з Києвом лише у разі оплати частини боргу
Медведев

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія повернеться до переговорів з Україною про умови та ціну газових поставок тільки в тому разі, якщо буде оплачена хоча б частина боргу. Про це 14 травня повідомляє РИА Новости.

"Ніхто ніколи не говорив: негайно віддайте чотири мільярди доларів. Але ви покажіть, що ви готові це робити. Якщо вони частину заплатять, це щонайменше основа для розмов. Ми готові обговорювати, що нам робити з цією проблемою. Ми готові обговорювати те, яким чином нам підтримати зараз життя людей в Україні. у цьому сенсі, напевно, ми готові навіть у чомусь наступити на свої інтереси під час обговорення того, як нам далі щодо газу співпрацювати. Це, по суті, фінансова допомога", - заявив глава уряду.

Медведєв також висловив сподівання, що європейські партнери змусять Україну перерахувати "Газпрому" хоча б деяку суму від тих коштів, які вона отримала в рамках кредиту від МВФ та ЄС.

До початку травня Росія нарахувала Україні $3,5 млрд боргу за поставлений газ, а також виставила авансовий рахунок на $1,7 млрд за поставки газу в червні. При цьому 17 квітня президент Росії Володимир Путін дав Києву місяць на погашення боргів. 13 травня "Газпром" повідомив, що "Нафтогаз України" повинен оплачувати газ авансом і виставив попередній рахунок за червень у розмірі $1,66 млрд. Напередодні Україна заявила про готовність погасити в 10-денний термін борг за російський газ у разі повернення до ціни в $268 за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram