ГоловнаСвіт

Росія не має наміру вводити війська в Україну, - Лавров

Голова МЗС РФ закликав не називати сепаратистів на сході України "проросійськими"

 Росія не має наміру вводити війська в Україну, - Лавров
Лавров

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва не має наміру направляти війська на територію України. Про це 14 травня повідомляє "Интерфакс".

"У нас немає жодних намірів відправляти які б то не були загони куди б то не було", - сказав Лавров в інтерв'ю телеканалу Bloomberg.

Таким чином він відповів на питання про те, чи можуть російські війська з'явитися у Донецьку або у Луганську, якщо Москва визнає нелегітимними вибори президента України 25 травня. Лавров також закликав не називати "активістів", які протестують у Донецьку та Луганську проти київської влади, "проросійськими".

"Вони не хочуть називатися "проросійськими" або "проамериканськими", вони хочуть називатися українцями. Коли ти чекаєш, що з тобою будуть поводитися як з рівним, а з тобою поводяться як з брудом або звірами, або взагалі повністю ігнорують, як київська влада робила протягом двох або трьох місяців, тоді я розумію людей, які хочуть привернути увагу до своїх проблем", - сказав міністр.

"Спроба привернути увагу проявилася, а армії було наказано йти та битися з ними, тоді ці люди захотіли взяти свою долю в свої руки. Ось чому ми поважаємо результати їхніх референдумів", - підкреслив Лавров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram