ГоловнаСвіт

На території Росії припинять роботу наземних станцій GPS

Москва не змогла домовитися з Вашингтоном про розміщення станції ГЛОНАСС на території США

На території Росії припинять роботу наземних станцій GPS

Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін у вівторок, 13 травня, заявив, що з 1 червня на території країни буде припинено роботу 11 наземних станцій GPS. Про це повідомляє РИА Новости.

За словами віце-прем'єра, останнім часом США поводяться як ненадійний партнер - відмовилися розміщувати на своїй території станцію корекції сигналу ГЛОНАСС. Якщо Москва не зможе домовитися з Вашингтоном про розміщення російської системи, роботу наземних станцій повністю припинять у РФ вже з 1 вересня. При цьому, за його словами, припинення діяльності станцій GPS не позначиться на якості сигналу, який одержують росіяни.

Віце-прем'єр зазначив, що в Росії вже сформовано робочу групу з представників Роскосмосу, РАН і МЗС, повідомляє ИТАР-ТАСС. Очікують, що найближчим часом група візьметься за перемовини, а протягом наступних трьох місяців буде ухвалено рішення про згортання або відновленні співпраці.

Голова Роскосмосу Олег Остапенко й собі заявив, що американським колегам уже відправлено документи, необхідні для розміщення ГЛОНАСС у США.

"Сьогодні у вузькому колі висловлено готовність розглянути питання про встановлення цих станцій на території США. Ми надіслали відповідні документи для того, щоб питання було розглянуто. Якщо не буде конструктивного рішення в цьому плані, природно, адекватні заходи будуть ужиті щодо станцій США на нашій території", - підсумував Остапенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram