ГоловнаСвіт

Чорноморський флот поповниться 30 новими кораблями і суднами

ВМФ Росії також планує модернізувати систему базування флоту

Чорноморський флот поповниться 30 новими кораблями і суднами
Чирков

До 2020 року Чорноморський флот отримає близько 30 нових бойових і допоміжних кораблів і суден. Про це у вівторок, 13 травня, заявив головком ВМФ Росії адмірал Віктор Чирков.

Перші нові підводні човни та бойові кораблі увійдуть до складу флоту наприкінці 2014-го - на початку 2015 року. Крім того, планують модернізацію системи базування флоту.

"На межі 2014-2015 років Чорноморський флот отримає два із шести підводних човнів проекту 636, 2015 року - перший із шести сторожових кораблів проекту 11356", - йдеться в прес-релізі управління прес-служби й інформації міноборони РФ. Також до складу флоту повинні увійти сторожові кораблі нового покоління - корвети проекту 22160, призначені для патрулювання виключної економічної зони, охорони великих кораблів і захисту військово-морських баз від різних видів нападів.

Повідомляють, що оновлять систему базування флоту: він буде дислокований не тільки в Севастополі, а й в інших містах Криму. "Система базування та інфраструктура буде самодостатньою, тобто передбачено повний цикл, що дозволяє забезпечити комфортну дислокацію надводних кораблів, підводних човнів і берегових військ з відповідною наявністю об'єктів соціальної інфраструктури", - уточнив Чирков.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Росія посилить Чорноморський флот новими кораблями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram