ГоловнаСвіт

Російським школярам розкажуть, як Путін захищає Крим від НАТО та "праворадикалів"

Міносвіти РФ рекомендувало школам провести уроки, присвячені Криму та Україні

Російським школярам розкажуть, як Путін захищає Крим від НАТО та "праворадикалів"

Міністерство освіти і науки Росії рекомендувало школам провести уроки, присвячені Криму та Україні. Про це в суботу, 10 травня, повідомляє Deutsche Welle.

З середини квітня в багатьох школах Росії проводять уроки, присвячені анексії Криму та політичній ситуації в Україні. 6 травня Міністерство освіти і науки РФ опублікувало на своєму сайті рекомендації та методичні матеріали до теми.

Викладена в посібнику коротка історія Криму закінчується подіями останніх місяців і містить політично забарвлені висловлювання, які покликані "пояснити" дітям позицію російської влади: "У Криму посиленими темпами йшла штучна українізація, яка гнобила права як російської більшості, так і інших народів півострова. Владу в країні (Україні - ред.) захопили праворадикальні та русофобські елементи, які підтримуються країнами НАТО".

При підготовці до занять вчителям рекомендується "підкреслити обґрунтованість возз'єднання з точки зору міжнародного права, моральних та етичних норм". Разом з тим, вчителі не зобов'язані користуватися цим посібником, а також не зобов'язані проводити уроки, присвячені Криму.

Нагадаємо, 18 березня, Росія та представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу Росії, а також утворення у складі Росії нових суб'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram