ГоловнаСвіт

В Італії заарештовано міністра уряду Берлусконі

Підозрюваного звинувачують в організації втечі його однопартійця з Італії

В Італії заарештовано міністра уряду Берлусконі
Клаудио Скайола
Фото: Клаудио Скайола

Італійське управління боротьби з мафією в четвер, 8 травня, заарештувало колишнього міністра економічного розвитку Італії Клаудіо Скайолу, одного із соратників екс-прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі, за підозрою в організації втечі, повідомляє агентство Рейтер.

Скайолу звинувачують в організації втечі з країни одного з парламентаріїв партії "Вперед, Італіє", викритого у зв'язках з мафією. Зараз оголошений у розшук Амедео Матачена перебуває в Дубаї, звідки він планував перебратися до Лівану.

Сам Берлусконі вже сказав, що засмучений через арешт Скайоли.

Клаудіо Скайола був депутатом італійського парламенту від партій Берлусконі "Вперед, Італіє" і "Народ свободи", а також займав посаду в трьох урядах Берлусконі. 2008 року Скайолу призначили міністром економічного розвитку, проте він мусив подати у відставку через звинувачення в корупції.

Слідчі змогли довести причетність політика до отримання великого хабара для придбання елітної нерухомості. Прокуратура вимагала засудити Скайолу до трьох років ув'язнення, однак у січні 2014-го суд виправдав його. А 2002 року він залишив посаду міністра внутрішніх справ через скандальне висловлювання: він погано відгукнувся про вбитого урядовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram