ГоловнаСвіт

Лавров заявив, що немає сенсу у нових женевських зустрічах

Голова МЗС заявив, що РФ готова працювати над організацією діалогу між владою у Києві та регіонами України

Лавров заявив, що немає сенсу у нових женевських зустрічах
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що нова зустріч у Женеві за відсутності опозиційних нинішньому режиму Києва сил "навряд чи щось додасть".

Про це він сказав журналістам у Відні після закінчення сесії комітету міністрів Ради Європи.

"Знову збиратися в такому ж форматі, коли опозиція нинішньому режиму в Україні відсутня за столом переговорів, навряд чи це щось додасть. Можна, звичайно, але ми будемо ходити по колу і будемо знову говорити про те, що потрібно все виконувати, про що домовилися", - заявив Лавров, повідомляє Интерфакс.

Говорячи про можливість нових зустрічей в міжнародному форматі з обговорення врегулювання української кризи, міністр повідомив, що у вівторок у нього відбудеться зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Франком Вальтером Штайнмаєром, а в середу Росію відвідає діючий голова ОБСЄ, президент Швейцарії.

"Ми будемо обговорювати, як можна допомогти почати загальнонаціональний діалог. Тому що те, що могла зробити світова спільнота, висловлюючись модним терміном, а саме узгодити рамки, в яких ми бачимо вихід з української кризи, ми вже зробили, це перш за все заява від 17 квітня", - сказав Лавров.

Він також заявив, що Росія готова працювати над організацією діалогу між нинішньою владою в Києві та регіонами України.

Нагадаємо, напередодні, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав провести другу міжнародну конференцію щодо ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram