ГоловнаСвіт

У Кенії 33 людини померли від отруєння алкоголем

Кампанія кенійського уряду по боротьбі з продажем незаконного алкоголю не принесла результатів

У Кенії 33 людини померли від отруєння алкоголем

Щонайменше 33 людини загинули від отруєння підробленим алкоголем в Кенії, передає 6 березня агентство Рейтер з посиланням на місцеві ЗМІ та урядовців.

За даними агентства, ще 45 чоловік були госпіталізовані, кілька людей втратили зір.

Місцеве телебачення показало кадри, на яких жертви отруєння корчаться від болю в лікарнях східних і центральних кенійських округів Ембу, Кітуй та Кіамбу. В окрузі Кіамбу, де жертвами отруєння стали дев'ять осіб, начальник поліції Джеймс Мугера заявив, що кількість загиблих може зрости.

За попередньою версією, весь підроблений алкоголь був з однієї партії, заявив Джон Мутусо, голова Національного управління по боротьбі з алкоголізмом і наркоманією, повідомляє телеканал Citizen.

Питні заклади, які торгують незаконним алкоголем власного приготування з каністр, поширені в багатьох містах і селах в Кенії. Через це Джон Мутусо, колишній депутат, у 2010 році домігся прийняття закону про контроль продажу алкоголю, однак закон виявився неефективним.

"Одна з жінок, яка після вживання алкоголю осліпла, сказала, що вони почали пити о 5:00 ранку, - сказав Мутусо в інтерв'ю телеканалу Citizen. - У Кенії немає жодної торгової точки, якій дозволено працювати з п'ятої години ранку. Більше того, вони повинні починати роботу не раніше п'ятої вечора".

Нагадаємо, наприкінці квітня президент Кенії Ухуру Кеніата підписав закон, який дозволяє чоловікам мати необмежену кількість дружин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram