ГоловнаСвіт

Кандидат у президенти Єгипту пообіцяв повністю ліквідувати "Братів-мусульман"

Фельдмаршал Абдель-Фаттах аль-Сісі вважає, що ідеологія ісламістів зжила себе

Кандидат у президенти Єгипту пообіцяв повністю ліквідувати "Братів-мусульман"
Абдель-Фаттах аль-Сиси
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти Єгипту, колишній міністр оборони, фельдмаршал Абдель-Фаттах аль-Сісі заявив, що має намір остаточно ліквідувати ісламістський рух "Брати-мусульмани" в країні.

Про це 6 травня повідомляє euronews із посиланням на інтерв'ю, яке він дав напередодні двом місцевим приватним телеканалам.

За його словами, він вирішив брати участь у виборах на тлі "хвилі тероризму, що заповнила Єгипет після усунення від влади екс-президента Мохаммеда Мурсі".

"Так, "Брати-мусульмани" зникнуть, якщо я стану президентом. Це не я змусив їх піти, а народ Єгипту. Єгиптяни двічі сказали "ні" правлінню "Братів-мусульман". Вони сказали "ні" 30 червня під час масових акцій протесту, і вони говорять "ні" зараз", - заявив аль-Сісі.

Він також зазначив, що ідеологія "Братів-мусульман" зжила себе і більше не повернеться.

Президентські вибори в Єгипті призначено на 26-27 травня. Результати голосування мають оприлюднити щонайпізніше 5 червня.

Наразі найімовірнішим переможцем голосування вважають Абдель-Фаттаха аль-Сісі, рейтинг якого оцінюють у 40%. Його єдиний потенційний суперник - соціаліст Хамдін Саббах - згідно з останніми опитуваннями, може набрати близько 1% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram