ГоловнаСвіт

Пан Гі Мун запропонував свою допомогу у вирішенні української кризи

Пан Гі Мун запропонував свою допомогу у вирішенні української кризи
Пан Ги Мун
Фото: salamnews.org

Генсек ООН Пан Гі Мун запропонував себе як посередника з врегулювання кризи в Україні. Про це повідомляє в понеділок, 5 травня, агентство AFP.

Окрім того, генсек закликав Київ, Москву, Вашингтон і ЄС і до "вирішення цієї проблеми мирним шляхом".

"Я готовий зіграти в цьому свою роль в разі необхідності", - заявив Пан Гі Мун і додав, що стурбований ескалацією насильства в Україні. Він також вкотре наголосив на необхідності виконання женевських домовленостей.

"Я наполягаю на тому, щоб всі зацікавлені сторони знову зустрілися і озирнулися назад, щоб зрозуміти, що пішло не так, чому ця угода не була реалізована, чому в країні триває запекле збройне протистояння", - зазначив генсек.

За його словами, українська криза вимагає мирного вирішення, перш ніж проблема вийде з-під контролю і призведе до наслідків, які "ніхто не зможе контролювати".

Нагадаємо, 17 квітня ЄС, США, Росія і Україна на переговорах в Женеві досягли угоди про кроки щодо деескалації ситуації в Україні. Першим кроком має стати звільнення всіх незаконно захоплених будівель, вулиць і площ, а також роззброєння незаконних формувань. Росія вже звинувачує Київ у невиконанні Женевських угод, а ЄС і США пред'являють аналогічні звинувачення Москві. При цьому напруженість у Східній Україні зберігається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram