ГоловнаСвіт

Число жертв катастрофи порома в Південній Кореї зросло до 248 осіб

Південнокорейська влада побоюється, що знайти всіх загиблих не вдасться

Число жертв катастрофи порома в Південній Кореї зросло до 248 осіб
Поисковая операция на месте крушения парома
Фото: EPA/UPG

Число загиблих унаслідок аварії південнокорейського порома "Севоль" сягнуло 248 осіб, повідомляє 5 травня інформаційне агентство "Ренхап".

За останні дні учасники пошукової операції виявили декілька тіл за 30 кілометрів від місця аварії. У зв'язку із цим південнокорейська влада побоюються, що знайти всіх загиблих не вдасться. Пошуки спочатку були ускладнені поганою погодою і сильною підводною течією.

Загалом на судні перебували 476 пасажирів і членів екіпажу. Із них 174 особам удалося врятувати, ще 60 вважають зниклими безвісти.

Пором "Севол" затонув біля берегів Південної Кореї 16 квітня. Ті, хто вижив, стверджують, що під час аварії судна екіпаж нічого не робив, щоб евакуюваи людей, а лише закликав пасажирів дотримуватися спокою і залишатися у своїх каютах. Окрім того, перший сигнал лиха з порома надійшов не від команди, а від переляканої дитини. Згодом ще близько 20 екстрених викликів було прийнято від дітей, які й становили значну частину пасажирів порома.

Зараз усі члени екіпажу перебувають під арештом за звинуваченням у недбалості та порушенні положень Закону про порятунок і допомогу на морі та річках. Капітанові "Севола", 68-річному Лі Чжун Соку, який покинув судно одним із перших, під виглядом пасажира, загрожує довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram