ГоловнаСвіт

Канада запровадила додаткові санкції проти Росії

Санкції стосуватимуться 16 суб'єктів федерації

Канада запровадила додаткові санкції проти Росії
Премьер-министр Канады Стивен Харпер
Фото: EPA/UPG

Канада 4 травня оголосила про запровадження додаткових санкцій проти 16 суб'єктів Російської Федерації.

Про це повідомила прес-служба прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, пише "Інтерфакс".

Однак не розшифровано, ким є ці "суб'єкти" - фізичними чи юридичними особами.

Харпер наголосив, що причиною введення нових санкцій є "серйозна заклопотаність світової спільноти" у зв'язку з політикою Росії щодо України.

Мета санкцій, як зазначив прем'єр - "далі нагнітати економічний тиск на Росію", зважаючи на її "відповідальності за українську кризу".

Харпер запевнив, що Канада далі співпрацюватиме із союзниками, щоб "забезпечити вільний, демократичний світ", а також наголосив, що "буде зроблено подальше кроки, якщо суверенітет і територіальна цілісність України, як і раніше, будуть під загрозою".

Нагадаємо, 28 квітня Канада ввела економічні та візові санкції стосовно дев'яти росіян і двох російських банків - "Экспобанка" і "Росэнергобанка".

У список осіб потрапили перший заступник голови адміністрації президента РФ В'ячеслав Володін, віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак, директор Федеральної служби охорони Євген Муров, повпред президента РФ у Криму Олег Белавєнцев, депутати Держдуми Олексій Пушков, Олександр Бабаков і Володимир Жириновський, бізнесмени Аркадій і Борис Ротенберги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram