ГоловнаСвіт

Афганські війська ліквідували 60 бойовиків

Вашингтон та Кабул посилили наступ на терористичну мережу "Хаккані"

Афганські війська ліквідували 60 бойовиків
Афганские войска
Фото: EPA/UPG

Афганські війська за підтримки військово-повітряних сил НАТО у середу, 30 квітня, ліквідували щонайменше 60 бойовиків поблизу кордону з Пакистаном. Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву афганської розвідки.

Метою операції була ліквідація одного з осередків терористичної мережі "Хаккані". За словами американських чиновників, зараз Вашингтон активізував боротьбу з "Хаккані" через загрозу, яку бойовики угруповання можуть нести безпеці Афганістану. США внесли "Хаккані" до списку терористичних організацій ще у 2012 році.

Згідно із заявою Національного управління безпеки Афганістану, в понеділок, 28 квітня, під інтенсивний обстріл потрапили близько 300 членів "Хаккані", які спробували захопити афганську військову базу в провінції Пактіка.

Це угруповання вважається найбільш смертоносним у Афганістані через те, що в "Хаккані" найдосвідченіші бійці та командири, які отримали досвід боротьби у зіткненнях з радянськими окупаційними військами в Афганістані у 1980-х роках. Ефективність угруповання, яке стояло за багатьма терактами, свідчить про те, що воно може перешкодити мирному процесу після виведення коаліційних військ НАТО з Афганістану в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram