ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї публічно попросила вибачення за аварію порома

Пак Кин Хе також заявила про створення спецагентства, щоб уникнути таких трагедій у майбутньому

Президент Південної Кореї публічно попросила вибачення за аварію порома
Пак Кын Хе
Фото: EPA/UPG

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе у вівторок, 29 квітня, попросила публічно вибачення за те, що влада країни не зуміли запобігти катастрофі порома "Севол", а також за те, що відразу після аварії судна не були вжиті належні заходи, повідомляє агентство AFP.

У своєму виступі перед урядом Пак Кин Хе також заявила про необхідність створення спеціального агентства, яке займеться забезпеченням безпеки та запобіганням таким трагедіям у майбутньому.

Раніше у вівторок президент вшанувала пам'ять жертв затонулого порома і відвідала траурний вівтар у місті Ансан.

Сеул піддався жорсткій критиці у зв'язку з трагедією, жертвами якої, за останніми даними, стали 203 людини. Так, напередодні з цієї причини про свою відставку оголосив прем'єр-міністр країни Чон Хон Вон.

Нагадаємо, пором "Севол" з 476 пасажирами на борту зазнав аварії біля берегів Південної Кореї 16 квітня. 174 людини, включаючи весь екіпаж, врятували, ще 99 досі вважаються зниклими безвісти.

Зараз всі члени екіпажу перебувають під арештом. Їм були пред'явлені звинувачення в халатності і порушенні положень закону про спасіння і допомоги на морі і річках. Капітану судна, 68-річному Лі Чжун Соку, який під виглядом пасажира покинув борт судна одним з перших, загрожує довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram