ГоловнаСвіт

США та ЄС у понеділок розширять санкції проти Росії

РФ покарають за невиконання Женевських домовленостей

США та ЄС у понеділок розширять санкції проти Росії
Фото: www.segodnya.ua

Представники країн-членів Євросоюзу зберуться у понеділок, 28 квітня, в Брюсселі, щоб обговорити питання про розширення санкцій стосовно Росії через ситуацію в Україні.

"Санкції, які введе європейська сторона в найближчі кілька днів, будуть означати розширення списку осіб, яким заборонено в'їзд (до ЄС) та чиї активи заморожені", - повідомляє агентство Reuters з посиланням на анонімне джерело в Єврокомісії.

Водночас, за даними агентства, буде розширений і список санкцій США. Як очікується, до нього будуть включені 15 осіб нібито причетних до ситуації в Україні.

Водночас Agence France-Presse заявляє, що нові санкції США проти Росії можуть торкнутися енергетичної та банківської сфери. Агентство з посиланням на радника президента США з зовнішньої політики Бена Родса повідомляє, що новий етап санкцій може бути спрямований проти "деяких російських осіб, які мають вплив на російську економіку, зокрема, на енергетичну та банківську сферу".

Захід вважає, що Росія відмовляється виконувати зобов'язання, які вона взяла на себе у Женеві.

Напередодні про намір ввести нові санкції проти Росії домовилися лідери G7. Які саме нові заходи будуть прийняті проти Москви, не повідомляється, але "сімка" попередила, що готується перейти до "більш широких, скоординованих санкцій", у тому числі галузевого характеру.

За словами високопоставленого американського чиновника, кожна країна, яка входить до G7 сама вирішуватиме, які саме адресні санкції будуть вводитися. Ці дії сторони будуть координувати, при цьому санкційні заходи не обов'язково будуть ідентичними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram