ГоловнаСвіт

Три фракції Держдуми пообіцяли допомогти з визнанням Придністров'я

Якщо це питання буде внесено для розгляду в Думу

Три фракції Держдуми пообіцяли допомогти з визнанням Придністров'я

"Справедлива Росія", КПРФ та ЛДПР збираються посприяти у визнанні незалежності Придністровської Молдавської Республіки (ПМР). Про це 25 квітня повідомляє REGNUM з посиланням на прес-службу парламенту ПМР.

За даними видання, відповідні запевнення отримали депутати придністровського парламенту під час недавнього візиту до Москви.

Спікер Парламенту невизнаної республіки Михайло Бурла заявив, що фракція "Справедлива Росія" висловила готовність ініціювати розгляд у Держдумі питання про визнання Придністров'я. За його словами, сприяти у визнанні республіки пообіцяли і члени фракції ЛДПР.

"Представники Комуністичної партії запевнили нас в тому, що за умови, якщо питання про визнання Придністров'я буде внесене для розгляду в Думу, вони нас підтримають", - додав Бурла.

"Ми повернулися з твердим переконанням у тому, що нашу республіку в якнайшвидшому майбутньому якщо не визнають, то зроблять все, щоб думку придністровців було почуто", - зазначив депутат Верховної ради ПМР Олег Хоржан.

Москва щорічно надає Придністров'ю економічну допомогу, яка, за оцінками Бурли, порівняно з ВВП Придністров'я, складає близько $ 1 млрд.

Придністровська Молдавська Республіка проголосила свою незалежність у 1990 році. При цьому жодна країна-член ООН не визнала ПМР суверенною державою. Влада республіки неодноразово просила Москву включити її до складу Росії. Наприклад, у 2006 році в республіці пройшов референдум, на якому 97,2% місцевих жителів проголосували за приєднання до Росії, проте голосування було визнано легітимним лише Росією. У березні цього року Придністров'я попросилось до складу Росії, а у квітні попросило Москву визнати ПМР незалежною державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram