ГоловнаСвіт

Росія пригрозила Канаді економічними санкціями

Такою буде відповідь на санкції Оттави проти російських банків

Росія пригрозила Канаді економічними санкціями

Росія може застосувати економічні санкції проти канадських компаній у тому випадку, якщо Оттава введе санкції проти російських банків. Про це заявив посол Росії в Канаді Георгій Мамедов в інтерв'ю агентству Bloomberg.

"Якщо уряд Канади або НАТО підуть на необдуманий крок, наприклад, застосують економічні санкції проти наших банків, ми однозначно відповімо на це. Якщо дії у відповідь позначаться на діяльності канадських компаній, нам буде шкода. Однак це буде не наша ініціатива", - сказав Мамедов.

Відносини між РФ і Канадою погіршилися останнім часом на тлі кризи в Україні. Так, у вівторок, 22 квітня, стало відомо, що Росія висилає першого секретаря посольства Канади Маргариту Атанасов.

Нагадаємо, раніше Канада призупинила участь РФ у підготовці до саміту "Великої вісімки" (G8) в Сочі і відкликала свого посла з Москви. Окрім того, прем'єр-міністр країни Стівен Харпер розпорядився негайно заморозити всі військові контакти з РФ і призупинити роботу двосторонньої Міжурядової економічної комісії, яка розвиває економічні відносини між двома країнами.

Раніше Оттава заборонила в'їзд сімом російським чиновникам і заморозила їх активи. Москва відповіла на це санкціями щодо 13 канадських високопосадовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram