ГоловнаСвіт

США відправлять до Єгипту 10 вертольотів Apache

У Вашингтоні вважають, що нова техніка дозволить Каїру боротися з бойовиками на Синаї

США відправлять до Єгипту 10 вертольотів Apache
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Вашингтон вирішив відновити постачання озброєнь і військової техніки до Єгипту, повідомляє 23 квітня агентство Рейтер.

За даними агентства, мова йде, зокрема, про десять ударних вертольотах AH-64D Apache.

Міністр оборони США Чак Хейгел заявив, що нова техніка дозволить єгипетській владі ефективніше боротися з бойовиками на Синайському півострові.

Раніше держсекретар США Джон Керрі, виступаючи в Конгресі, заявив, що уряд Єгипту виконує "ключові вимоги", в тому числі умови мирного договору з Ізраїлем. Завдяки цьому, за словами Керрі, США можуть частково відновити постачання озброєнь Каїру. Разом з тим, Керрі зазначив, що уряду Єгипту наразі не вдається забезпечити перехід до демократичної системи.

США призупинили військові поставки Єгипту в липні 2013 року. Під заборону потрапили поставки винищувачів F-16 Fightning Falcon, вертольоти Apache і основні бойові танки M1A1 Abrams. Санкції були введені у відповідь на формування нового уряду Єгипту після повалення військовими президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі.

Єгипетська армія посилила наступ на ісламістів на Синаї через почастішання атак бойовиків на співробітників сил безпеки після повалення президента Мохаммеда Мурсі. З липня жертвами атак ісламістів стали понад 500 силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram