ГоловнаСвіт

Навального визнали винним у справі про наклеп

Захист опозиціонера планує оскаржити вирок

Навального визнали винним у справі про наклеп
Навальный
Фото: EPA/UPG

Відомий російський блогер та опозиціонер Олексій Навальний був визнаний винним у справі про наклеп на муніципального депутата Бабушкінського району Москви Олексія Лісовенка. Про це 22 квітня повідомляє ИТАР-ТАСС.

Депутат звернувся до суду через записи в Твіттері Навального, де його назвали наркоманом. У своїй заяві про злочин в порядку приватного обвинувачення парламентарій повідомив, що хоча Навальний з 28 березня перебуває під домашнім арештом, він "продовжує спілкуватися зі своїми прихильниками за допомогою соціальної мережі Twitter, і дозволив собі висловлювання завідомо неправдивого характеру, в яких безпідставно звинувачує Олексія Лісовенка у захворюванні на наркоманію".

Тепер захист Навального має намір оскаржити вирок. За словами адвоката Вадима Кобзєва, будь-яке призначене судом покарання буде незаконним. Сам Навальний наполягає на тому, що не порушував умов домашнього арешту і, відповідно, не міг написати повідомлення до мікроблогу, за яке його судять.

Стаття 128.1 КК РФ (наклеп) передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 500 тисяч до 5 млн рублів, або обов'язкових робіт на термін від 160 до 480 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram