ГоловнаСвіт

В Естонії можуть створити комісію із запобігання кремлівській телепропаганді

Естонські законодавці вважають, що це питання стосується безпеки їхньої країни

В Естонії фракція партії "Союз Вітчизни і Res Publica" (IRL) запропонувала створити комісію "з аналізу пропагандистського впливу російських телеканалів та запобігання розповсюдження кремлівської пропаганди". Про це 22 квітня повідомляє ERR.

Лідер IRL Урмас Рейнсалу послався на досвід інших прибалтійських країн, які останнім часом обмежили трансляцію російських телеканалів.

"Це питання стосується нашої безпеки, і ми повинні його ретельно проаналізувати і в Естонії", - заявив він, зазначивши, що на тлі подій в Україні "російська пропаганда стала більш агресивною".

Разом з тим Рейнсалу підкреслив, що комісія повинна буде представити і пропозиції щодо розширення російськомовного мовлення в Естонії.

Раніше в Литві вирішили призупинити трансляцію російських телеканалів "РТР-Планета" та "НТВ-Світ". Відповідні рішення були прийняті місцевими судами за клопотанням комісії з телебачення та радіо. Приводом для тимчасової заборони "РТР-Планети", зокрема, послужила березнева програма "Вісті тижня" стосовно подій в Криму, в якій, на думку литовської сторони, розпалилися міжнаціональна ворожнеча і мілітаристські настрої.

Крім того, рішення про призупинення трансляції телеканалу "Росія-РТР" було прийнято в Латвії. Згідно із заявою Національної ради електронних ЗМІ, "цей канал займається очевидною військовою пропагандою".

Нагадаємо, наприкінці березня Київський адміністративний суд прийняв рішення призупинити трансляцію російських телеканалів ("Вісті", "Росія-24", Перший канал, "РТР-Планета" та "НТВ-Світ") в Україні на час розгляду позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram