ГоловнаСвіт

Путін спростив видачу паспортів РФ носіям російської мови

Охочим отримати громадянство доведеться пройти співбесіду в спецкомісії

Путін спростив видачу паспортів РФ носіям російської мови

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який спрощує видачу російського громадянства жителям РФ, які вільно володіють російською мовою і живуть або проживали на території СРСР або Російської імперії в межах сучасної РФ.

Як повідомляє "РИА Новости", іноземний громадянин чи особа без громадянства повинні пройти співбесіду в спеціальній комісії з визнання іноземця носієм російської мови. Для цього вони повинні володіти російською мовою і повсякденно використовувати її вдома і в культурній сфері.

Проходити співбесіди зможуть, крім вищевказаних осіб, люди, чиї родичі по прямій висхідній лінії (тобто батьки, бабусі, дідусі і так далі) живуть або раніше жили на території СРСР або Російської імперії в межах державного кордону сучасної Росії.

"З метою створення сприятливих умов для набуття зазначеними особами громадянства Російської Федерації для них установлюють пільгові умови в'їзду в Російську Федерацію, підстави продовження терміну тимчасового перебування в Російській Федерації та спрощений порядок отримання виду на проживання", - наголошено в довідці до документа.

Як повідомляли, Путін підписав закон, що зобов'язує трудових мігрантів, окрім висококваліфікованих фахівців, складати іспити на знання російської мови.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram