ГоловнаСвіт

Сирія: під час вибуху в мечеті загинули 14 осіб

Наразі не відомо, хто стоїть за терактом

Сирія: під час вибуху в мечеті загинули 14 осіб
архив

Унаслідок вибуху в одній з мечетей сирійського міста Хомс загинули 14 людей. Про це 18 квітня повідомляє агентство Рейтер із посиланням на сирійське державне телебачення.

"Чотирнадцять людей було вбито і десятки отримали поранення в результаті вибуху біля мечеті Білал аль-Хабші, коли з неї виходили люди", - йдеться в повідомленні держтелебачення.

Мечеть розташована в контрольованій урядовими силами частині Хомса.

Зазвичай сирійська влада називає всі напади повстанців "терактами", проте наразі не відомо, хто стояв за вибухом. За даними ліванського телеканалу Al-Mayadeen, вибух був спричинений детонацією вибухового пристрою, встановленого в автомобілі.

Зараз значна частина Хомса перебуває під контролем військ президента Сирії Башара Асада. Сотні бойовиків опозиції та мирних громадян залишаються в пастці в давній частині міста, незважаючи на те, що внаслідок домовленостей між владою й опозицією якійсь частині цивільних удалося покинути цей район. Перемовини припинилися цього тижня через відновлення збройних сутичок між повстанцями й армією, на боці якої виступає також проурядове ополчення.

За непідтвердженими даними, раніше в п'ятницю війська Асада захопили два райони міста, за які вони довгий час боролися з повстанцями.

Місто Хомс, населення якого становлять мусульмани, шиїти - алавіти і християни, було одним з місць, де у 2011 році почалося збройне повстання, спровоковане силовим розгоном мирних антиурядових демонстрацій. Відтоді багато районів міста повністю знищені, а саме місто вважають символом руйнівного характеру сирійської громадянської війни.

За даними правозахисників, жертвами сирійського конфлікту стали понад 150 тисяч людей, третина з яких - мирні жителі. Мільйони сирійців утекли з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram