ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Комісія з етики Держдуми оцінить інцидент із Жириновським

Засідання комісії, ймовірно, відбудеться наступного тижня

Комісія з етики Держдуми оцінить інцидент із Жириновським
Фото: EPA/UPG

Спікер Держдуми Сергій Наришкін доручив Комісії з питань депутатської етики розглянути інцидент з образою лідером ЛДПР Володимиром Жириновським парламентських журналістів, повідомляє 18 квітня ИТАР-ТАСС із посиланням на заступника голови комісії Андрія Андрєєва.

За його словами, дата засідання поки не призначена, однак, швидше за все, воно відбудеться вже наступного тижня.

"Я вважаю, що комісія попросить про пояснення Володимира Вольфовича, і він може подати свій погляд і письмово, і очно", - підсумував Андрєєв.

Раніше в п'ятницю Жириновський у відповідь на запитання кореспондентки агентства "Россия сегодня" про те, чи варто вводити відповідні санкції на заборону України в'їжджати росіянам, почав викрикувати образи на її адресу. Після цього він почав ображати і колег, які заступилися за неї.

Кореспондентка агентства "Интерфакс" спробувала урезонити депутата, звернувши його увагу на те, що він, крім усього іншого, ображає вагітну. Однак Жириновський після цього перемкнувся на неї: "Ви будете позбавлені роботи, все! Є ще питання?"

Парламентські журналісти підписали колективне звернення до спікера Держдуми Сергія Наришкіна з проханням дати оцінку поведінці лідера ЛДПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram