ГоловнаСвіт

Сноуден запитав у Путіна про прослуховування в Росії

Російський лідер стверджує, що стеження "масового характеру" в Росії немає

Сноуден запитав у Путіна про прослуховування в Росії

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден під час "прямої лінії" з президентом РФ Володимиром Путіним запитав у нього про прослуховування в Росії.

"Шановний пане Сноудене, ви колишній агент, я мав справу з розвідкою. Тому ми будемо з вами розмовляти професійною мовою. Насамперед у нас існує сувора законодавча регламентація використання спеціальними службами спеціальних засобів, у тому числі і прослуховування розмов, стеження в Інтернеті, - заявив Путін. - Ця регламентація пов'язана з необхідністю отримання дозволу суду щодо конкретного громадянина. Тому масового характеру, невибіркового, у нас немає і, відповідно до закону, бути не може".

Сноуден став відомим широкій публіці влітку 2013 року, після того як передав ЗМІ секретні документи про роботу американських спецслужб. За допомогою цих матеріалів була розкрита інформація про незаконне стеження американських спецслужб за низкою європейських політиків, а також про збір даних про користувачів Інтернету по всьому світу.

Зараз Сноуден перебуває в Росії, де переховується від американської влади, яка звинувачує його в шпигунстві.

Пряма лінія з Володимиром Путіним 17 квітня 2014

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram