ГоловнаСвіт

Путін: анексія Криму частково була відповіддю на розширення НАТО

За словами президента, Росія побоювалася бути "витисненою з Причорномор'я"

Президент РФ Володимир Путін під час "прямої лінії" у четвер, 17 квітня, заявив, що Росія повинна була відповісти на розширення НАТО, і однією з причин анексії Криму стала експансія військ альянсу у Східній Європі, повідомляє Рейтер.

За словами Путіна, коли "інфраструктура військового блоку рухається у бік наших кордонів, вона викликає в нас занепокоєння і питання. Ми повинні зробити відповідні кроки".

"Наше рішення щодо Криму було частково пов'язане і з цим. Міркування порядку такого, що якщо ми нічого не зробимо, то Україну затягнуть у НАТО і скажуть, мовляв, вас це не стосується, і натовські військові кораблі опиняться в місті російської військово-морської слави. Це вже має для нас і геополітичне значення. Росія виявиться практично витисненою з Причорномор'я", - міркував Путін.

"Страху в нас немає - ні в мене немає, ні в кого не повинно бути. Але ми повинні виходити з реалій. Необхідно тверезо оцінювати ситуацію щодо подальшого розширення альянсу.... Ми повинні робити якісь кроки у відповідь.... Ми самі всіх задушимо, що ви так боїтеся?" - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram