ГоловнаСвіт

Сікорський: Захід не здасть Україну Росії на зустрічі в Женеві

Голова польського МЗС назвав небезпечною федералізацію України

Сікорський: Захід не здасть Україну Росії на зустрічі в Женеві
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський переконаний, що західні держави на сьогоднішній міжнародній зустрічі в Женеві з приводу України зможуть протистояти натиску росіян і не зрадять інтересів українців.

Про це він заявив в ефірі польського телеканалу Polsat News.

"Не продасть Україну. Я впевнений", - сказав Сікорський, повідомляє УНІАН.

Міністр нагадав, що 14 квітня держави Європейського Союзу затвердили інструкцію на цю зустріч для свого представника Кетрін Ештон, у якій, зокрема, висловлюються проти федералізації України, якої домагається Росія.

Сікорський назвав небезпечною федералізацію України, зауваживши, що в такому вигляді країна не зможе реалізовувати реформи й Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

За його словами, федералізація України могла б бути такою, як у Боснії, а не Швейцарії або США.

Голова польського МЗС також засудив вимоги росіян змінити державний лад України на федеральний.

"Ми не можемо погодитися на колоніальний дискурс, коли великі держави нав'язують великій європейській державі її Конституцію. Україна, якщо захоче, то сама проведе децентралізацію", - сказав Сікорський.

При цьому він додав, що українській владі слід віддати частину повноважень на місця, адже зараз найменших керівників призначають із Києва.

Нагадаємо, раніше Сікорський сказав, що Росія фінансує диверсійну діяльність в Україні і загрожує всій Європі поверненням у "пекло ХХ століття".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram