ГоловнаСвіт

Німецькі ЗМІ закликають "видалити" з Берліна танки часів ВВВ через Україну

Два танки Т-34 охороняють меморіал полеглим радянським воїнам у Берліні

Німецькі ЗМІ закликають "видалити" з Берліна танки часів ВВВ через Україну
Мемориал павшим советским воинам в Тиргартене
Фото: Wikipedia

Найбільше німецьке видання Bild закликає владу Німеччини "видалити" два танки Т-34 періоду Великої Вітчизняної війни, що стоять на п'єдесталах поруч з Бранденбурзькими воротами в центрі Берліна, на знак протесту проти дій Росії в Криму та в Україні. Про це 15 квітня повідомляє агентство Рейтер.

Видання Bild і таблоїд B.Z. створили петицію, в якій закликають письменників насилати до парламенту країни листи протесту проти військових символів. Танки стоять перед меморіалом полеглим радянським воїнам в Тиргартені з часу його будівництва 1945 року.

"Ми не хочемо жодних російських танків біля Бранденбурзьких воріт", - йдеться у зразку листа протесту для парламенту, надрукованому в Bild і BZ "Бундестаг повинен вжити заходів: російські танки біля меморіалу в берлінському парку Тиргартені повинні бути видалені".

"Причина така: в епоху, коли російські танки загрожують вільній і демократичній Європі, ми не хочемо жодних російських танків біля Бранденбурзьких воріт".

Меморіал, зведений у пам'ять про радянських воїнів, полеглих у боях Другої світової війни, знаходиться за 200 метрів на захід від Рейхстагу, в якому розміщується Бундестаг. Меморіал є одним з трьох пам'ятників, споруджених на згадку про 75 тисяч радянських солдатів, загиблих під час штурму Берліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram