ГоловнаСвіт

Суд засудив Берлусконі до року громадських робіт

Політика також обмежили у пересуванні

Суд засудив Берлусконі до року громадських робіт
Берлускони
Фото: EPA/UPG

Міланський суд засудив екс-прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі до року суспільно корисних робіт, повідомляє 15 квітня Рейтер.

Згідно з рішенням суду, Берлусконі щонайменше раз на тиждень повинен буде відвідувати центр для літніх людей. Суд також обмежив політика у пересуванні - тепер йому дозволені пересуватися лише в межах області Ломбардія, де знаходиться його основна резиденція, а також дозволені поїздки до Рима з вівторка по четвер. Суд також зобов'язав його дотримуватися комендантської години. При цьому судова комісія відмовилася взяти колишнього прем'єра під домашній арешт.

Поки неясно також, чи зможе Берлусконі агітувати за свою партію "Вперед, Італія" напередодні виборів до Європейського парламенту наступного місяця.

77-річний Сільвіо Берлусконі був засуджений до чотирьох років тюремного ув'язнення у справі про махінації з податками в компанії Mediaset. У серпні 2013 вирок підтвердив Касаційний суд Італії. При цьому політик потрапив під амністію, у зв'язку з чим покарання було пом'якшено до року позбавлення волі. Через вік у вересні 2013 року екс-прем'єру замінили тюремне ув'язнення громадськими роботами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram