ГоловнаСвіт

Внаслідок вибуху на автовокзалі в столиці Нігерії загинули 35 людей

В організації теракту підозрюють угруповання "Боко Харам"

Внаслідок вибуху на автовокзалі в столиці Нігерії загинули 35 людей
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 35 людей загинули внаслідок вибуху, що стався на автовокзалі в столиці Нігерії Абуджі вранці 14 квітня. Про це повідомляє агентство Рейтер.

Один із кореспондентів Рейтер повідомив, що бачив щонайменше 20 тіл на автовокзалі біля мосту Ньяньян, розташованого приблизно за вісім кілометрів на південь від Абуджі. Ще один кореспондент агентства сказав, що бачив як тіла ще 15 загиблих завантажували в машини швидкої допомоги.

За словами свідків, під час вибуху загинули пасажири двох автобусів з робітниками, кілька десятків осіб отримали поранення.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт. Однак, на думку експертів, за вибухом стоять ісламісти з радикального угрупування "Боко Харам". Минулого тижня бойовики угрупування вбили щонайменше 60 осіб в селі на північному сході Нігерії. Ще вісім осіб було вбито під час нападу бойовиків на коледж з підготовки вчителів.

"Боко Харам" (у перекладі з місцевої мови хауса - "західна освіта - грішна") з 2009 року домагається від влади Нігерії незалежності північних районів країни, які населені переважно мусульманами. На цих територіях угруповання планує створити державу, засновану на законах Шаріату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram