ГоловнаСвіт

Сирійська армія відбила в повстанців прикордонне місто

Противники Асада продовжують утримувати позиції на сході й півночі Сирії

Сирійська армія відбила в повстанців прикордонне місто
архив
Фото: www.arms-expo.ru

Сирійська армія в середу, 9 квітня, відбила в повстанців прикордонне місто Ранкус, повідомляє Рейтер із посиланням на військові джерела і державне телебачення.

Ранкус, розташований на кордоні з Ліваном, був захоплений сирійськими урядовими військами за підтримки бійців ліванського шиїтського угруповання "Хезболла". Установивши контроль над цим населеним пунктом, армія не тільки убезпечила прикордонний район, а й забезпечила безпеку головної дороги, яка веде від Дамаска до центральної частини Сирії, провінції Хомс та узбережжя Середземного моря.

"Армійські підрозділи завершили свої операції в Ранкусі й відновили безпеку і стабільність у місті після вбивства значної кількості терористів", - йдеться в повідомленні державного телебачення.

Менш ніж місяць тому сирійська армія за підтримки "Хезболли" витіснила бойовиків опозиції з міста Ябруд, перекривши життєво важливу для повстанців лінію постачання в центральну Сирію.

Протягом останніх місяців президент Сирії Башар Асад за підтримки бойовиків-шиїтів із "Хезболли" й Іраку, а також за допомогою російських озброєнь та іранських воєначальників відновив контроль над територіями навколо Дамаска і в центральній частині Сирії, а також над дорогами, що ведуть у розташовані на узбережжі селища алавітської меншини.

Проте повстанці-суніти й іноземні бойовики, як і раніше, контролюють значну частину східної та північної Сирії, а також ведуть активну боротьбу з військами Асада на півночі прибережної провінції Латакія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram