ГоловнаСвіт

Венесуела: влада й опозиція домовилися про проведення публічного діалогу

Посередником на переговорах, в числі інших, може виступити диппредставник Папи Франциска

Венесуела: влада й опозиція домовилися про проведення публічного діалогу
Николас Мадуро и комиссия УНАСУР
Фото: EPA/UPG

Влада й опозиція Венесуели у вівторок, 8 квітня, під час попередньої зустрічі домовилися про проведення публічних переговорів 10 квітня, повідомляє euronews.

"Переговори з опозиційним Блоком демократичної єдності розпочнуться 10 квітня", - заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро, коментуючи підсумки попередньої зустрічі. За його словами, ця зустріч була дуже важливою, проте "були і напружені моменти".

Діалог між владою та опозицією Венесуели став можливий завдяки посередництву комісії Союзу південноамериканських націй - УНАСУР, яка прибула в Каракас.

Віце-президент Венесуели Хорхе Арреаса повідомив, що майбутні переговори носитимуть публічний характер, а в ролі посередників виступлять глави МЗС Бразилії, Колумбії, Еквадору та, можливо, нунцій Ватикану - дипломатичний представник Папи Римського Франциска.

Нагадаємо, прозорість переговорів була однією з основних вимог опозиції. Зокрема, генеральний секретар Блоку демократичної єдності Рамон Гільєрмо Авеледо заявив, що опозиція хоче, щоб переговорний процес йшов на очах у всіх венесуельців, на очах у всього світу, а "позиції сторін і мотиви, які ними рухають, були абсолютно ясні й зрозумілі".

Алаведо також заявив, що опозиція має намір обговорити з Мадуро закон про амністію для політичних ув'язнених, звільнення демонстрантів, заарештованих під час акцій протесту, питання створення незалежної комісії правди та роззброєння проурядового ополчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram