ГоловнаСвіт

Росія зможе повернутися в G8 тільки якщо змінить курс, - прем'єр Канади

Стівен Харпер вважає, що Путін хоче бути суперником "Великої сімки"

Росія зможе повернутися в G8 тільки якщо змінить курс, - прем'єр Канади
Премьер-министр Канады Стивен Харпер
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер 27 березня заявив, що не бачить жодної можливості для Росії повернутися до "Великої вісімки" (G8), якщо президент Володимир Путін не змінить політичний курс Росії. Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Складність полягає в тому, що, незважаючи на всі наші зусилля, щоб зробити Путіна партнером, він зовсім не хоче бути партнером, він хоче бути суперником", - сказав Харпер на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Анґелою Меркель в Берліні.

"Особисто я - і в цьому випадку говорю виключно за Канаду - не бачу жодної можливості для Путіна повернутися за стіл (G8), якщо Росія принципово не змінить свій нинішній курс", - підкреслив канадський прем'єр.

Нагадаємо, на початку березня країни "Великої сімки" (G7) - США, Німеччина, Франція, Великобританія, Італія, Канада і Японія - заморозили підготовку до саміту G8 в Сочі і виступили із засудженням дій Росії щодо України. Раніше цього тижня лідери семи провідних світових держав домовилися про проведення власної зустрічі в Брюсселі в червні замість участі в наміченому раніше саміті в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram