ГоловнаСвіт

Грузія сподівається повернути Абхазію і Південну Осетію

Тбілісі ніколи не змириться з російською окупацією

Грузія сподівається повернути Абхазію і Південну Осетію
Фото: 1news.az

Грузія як і раніше вважає Абхазію і Південну Осетію своєю територією і не має наміру миритися з тим, що ці регіони знаходяться під контролем Росії.

Про це заявила глава грузинського МЗС Майя Панджикідзе, передає "DW".

"Тбілісі сподівається повернути Абхазію і Південну Осетію. Грузія ніколи не змириться з тим, що 20 відсотків її території "окуповані Росією", заявила в четвер, 27 березня міністр закордонних справ Грузії Майя Панджікідзе в ефірі німецького радіоканалу WDR 5.

Абхазію і Південну Осетію Панджикідзе назвала двома регіонами, які "не є незалежними, але оголосили себе незалежними, крім того, там дислоковано російські війська".

Одночасно глава грузинського МЗС заявила, що її країна має намір наслідувати приклад України і як можна скоріше укласти угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

"Євросоюз теж дуже зацікавлений в тому, щоб підписати з нами таку угоду, - сказала Панджікідзе, - У цьому питанні ми єдині: чим швидше, тим краще".

За словами дипломата, Грузія усвідомлює, що для цього необхідно всі попередні умови, необхідні для підписання такої домовленості.

.Нагадаємо, 24 березня голова Європейської Ради Херман ван Ромпей підтвердив, що підписання Угоди про асоціацію Грузії з ЄС відбудеться у червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram