ГоловнаСвіт

У Гвінеї почалася кампанія запобігання поширенню вірусу Ебола

За деякими даними, захворювання перекинулося на інші країни Африки

У Гвінеї почалася кампанія запобігання поширенню вірусу Ебола
Вирус Эбола
Фото: EPA/UPG

Влада Гвінеї тимчасово заборонила мешканцям країни споживати доволі популярне в цій країні м'ясо кажанів через спалах лихоманки Ебола, повідомляє 26 березня euronews.

Таких заходів ужито тому, що цих тварин вважають найнебезпечнішими розповсюджувачами вірусу Ебола.

Уряд також проводить кампанію ознайомлення населення із заходами, яких потрібно вживати, щоб уникнути зараження. Зараз жителі країни регулярно отримують по телефону повідомлення з рекомендаціями.

З початку лютого вірус лихоманки Ебола забрав на півдні Гвінеї життя понад 60 осіб. За деякими даними, захворювання перекинулося і на сусідні країни. Зокрема, шість випадків захворювань зі схожими симптомами зареєстровано в Ліберії - переважно в людей, які прибули з Гвінеї. Крім того, в Сьєрра-Леоне, імовірно від Еболи, помер підліток. Зараз медики обстежують прибулих на кордоні Малі.

Напередодні випадок захворювання, схожого на лихоманку Ебола, зареєстрували й у канадському місті Саскатун, де в міську лікарню потрапив пацієнт, який нещодавно повернувся з Ліберії. Він знаходиться у критичному стані і ізольований від решти хворих.

Уперше вірус Ебола зареєстрували 1976 року. Хвороба супроводжується сильним кашлем, головним болем, загальною втомою, діареєю, болями в м'язах, а також у легенях і животі. Вакцини проти вірусу поки що не існує. У 90% випадків це вкрай небезпечне і заразне захворювання має летальні наслідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram