ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдумі запропонували ввести покарання за применшення авторитету Російської імперії

Російський депутат переймається рівнем патріотизму співвітчизників

Держдумі запропонували ввести покарання за применшення авторитету Російської імперії
Фото: http://www.ntv.ru

Депутат Російської державної Думи від партії "Справедлива Росія" Олег Міхєєв вніс на розгляд депутатів законопроект про посилення покарання за применшення авторитету Росії, СРСР, Російської імперії, РФ та її Збройних сил.

Така ініціатива викликана необхідністю зміцнення патріотизму, якому загрожують комп'ютерні ігри (такі як Call of Duty і Opposing Fronts 2), говориться в пояснювальній записці до законопроекту під №479893-6 "Про внесення змін в окремі законодавчі акти з метою захисту пам'яті полеглих при захисті Вітчизни та авторитету держави". Також необхідність вжиття таких заходів, на думку депутата, обумовлена інформаційною війною, пов'язаною з подіями в Україні, яка веде "не тільки до теоретичного перегляду і спотворення історичних фактів, а й до формування у підростаючого покоління негативного образу Батьківщини", пише sova-center.ru.

У контексті цієї законодавчої ініціативи пропонується доповнити кілька статей федеральних законів, зокрема, такими нормами: "Забороняється розповсюдження інформації, яка спрямована на пропаганду війни, розпалювання національної, расової чи релігійної ненависті і ворожнечі чи недостовірної інформації, яка применшує заслуги загиблих при захисті Вітчизни, авторитет Російської імперії, СРСР, Російської Федерації, їх Збройних сил, а також іншої інформації, за поширення якої передбачена кримінальна чи адміністративна відповідальність".

При цьому покарання за ці порушення передбачається у вигляді адміністративного штрафу від двох до трьох тисяч рублів (близько 600-800 гривень) для громадян; від десяти тисяч до 25 тисяч рублів (3800 - 6500 гривень) для посадових осіб та від 100 тисяч рублів до 500 тисяч рублів (38 000 - 130 000 гривень) для юридичних осіб.

Нагадаємо, цим самим законопроектом Міхєєв запропонував заборонити комп'ютерні ігри, спрямовані на пропаганду війни, розпалювання національної, расової чи релігійної ненависті та ворожнечі. До таких, на його думку, відноситься гра "Майдан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram