ГоловнаСвіт

Британія попередила Путіна про можливість виключення з G8 через Україну

Кемерон пригрозив Росії економічними санкціями

Британія попередила Путіна про можливість виключення з G8 через Україну
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Великобританія попередила президента РФ Володимира Путіна, що Росію можуть виключити з "Великої вісімки" (G8), якщо Кремль робитиме подальші кроки проти України. Про це 19 березня повідомляє Рейтер.

"Я думаю, нам потрібно обговорити можливість остаточного виключення Росії з G8, якщо вона продовжуватиме свою діяльність (проти України - ред.)", - заявив прем'єр-міністр Девід Кемерон, виступаючи в британському парламенті.

США і їх союзники з G7 зберуться наступного тижня у Гаазі без Росії, щоб обговорити подальші дії у відповідь на політику Кремля щодо України.

Кемерон закликав ЄС жорстко реагувати на дії Москви. Раніше цього тижня блок ввів санкції проти 21 російського та українського чиновника, які причетні до подій у Криму.

Глава британського уряду також заявив, що Росії можуть загрожувати економічні санкції, якщо вона продовжить дестабілізувати ситуацію в Україні своїми діями, в тому числі - відправленням військ на схід країни.

"Якщо ми відвернемося від цієї кризи і не будемо діяти, ми заплатимо дуже високу ціну в довгостроковій перспективі", - підсумував Кемерон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram