ГоловнаСвіт

Роскомнагляд виніс попередження "Ленте.ру" через інтерв'ю з "Правим сектором"

Після отримання двох попереджень діяльність ЗМІ може бути припинена

Роскомнагляд виніс попередження "Ленте.ру" через інтерв'ю з "Правим сектором"
Роскомнадзор
Фото: newsfiber.com

Роскомнагляд виніс попередження інтернет-виданню "Лента.ру" за публікацію інтерв'ю з одним із лідерів українського націоналістичного руху "Правий сектор" Андрієм Тарасенком.

Про це повідомляється в прес-релізі, що надійшов до редакції "Ленты.ру" 12 березня.

При цьому сам текст попередження в редакції наразі не отримували.

У попередженні, зокрема, говориться, що в інтерв'ю з Тарасенком, а також у матеріалі "Дмитро Ярош: Рано чи пізно, але ми приречені воювати з Московською імперією", на який дається посилання в тексті," містяться висловлювання, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі".

Згідно із заявою відомства, "публікація націоналістичних закликів лідерів неформального екстремістського угрупування, одного з яких оголошено російськими правоохоронними органами в міжнародний розшук", порушує низку російських законів, зокрема, закон про інформацію, закон про ЗМІ і закон про протидію екстремізму.

Інтерв'ю з головою київського відділення "Правого сектору" Андрієм Тарасенком під заголовком "Ми - не збройні сили" було опубліковано 10 березня. Інтерв'ю взяв спеціальний кореспондент "Ленты.ру" Ілля Азар. При цьому жодний матеріал зі словами "Ярош" або "Правий сектор" не внесено до списку екстремістських матеріалів, що публікує Міністерство юстиції РФ.

Після винесення двох попереджень протягом 12 місяців Роскомнадзор подає позов до суду для припинення дії свідоцтва про реєстрацію засобу масової інформації.

У Росії проти Яроша порушили кримінальну справу за заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ.

Йдеться про частину 2 статті 205.2 КК РФ і частину 2 статті 280. Зокрема, нібито Ярош раніше звернувся до ватажка чеченських терористів Доки Умарова з проханням про підтримку, написавши про це на сторінці "Правого сектору" в соціальній мережі "ВКонтакте".

У "Правому секторі" вже спростували звернення до Умарова, пояснивши, що їх сторінка була зламана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram