ГоловнаСвіт

Саркозі подав позов про захист приватного життя

Помічникові екс-президента загрожує тюремне ув'язнення

Саркозі подав позов про захист приватного життя
Николя Саркози

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі і його дружина Карла Бруні позиваються зі своїм колишнім помічником Патріком Бісоном через порушення недоторканності приватного життя, повідомляє 7 березня euronews.

Бісона звинувачують у тому, що він записав і оприлюднив приватні телефонні розмови Саркозі, в яких той різко критикував деяких політиків, котрі, зі свого боку, обурювалися, що на важливих зустрічах присутня дружина президента.

Розшифровки деяких телефонних розмов колишнього французького лідера були опубліковані 5 березня гумористичним журналом Le Canard Enchaine і новинним сайтом Atlantico. При цьому журналісти стверджують, що до них потрапили тисячі годин записів розмов президента, зазначає AFP. Сам Бісон, однак, наполягає на тому, що не передавав записи ЗМІ. За його версією, їх у нього поцупили.

Тим часом слідчі зараз перевіряють діяльність Бісона на посаді радника президента протягом 2007-2012 рр.. Його підозрюють в отриманні замовлень на проведення соцопитувань без тендера, а також в підтасовуванні результатів цих опитувань, але він заперечує свою провину.

Французькі політики закликають видати судову заборону на публікацію розшифровок розмов, оскільки ті можуть містити дані, що становлять держтаємницю, а їх оприлюднення теоретично може загрожувати національній безпеці Франції. Суд, однак, на разі не ухвалив такого рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram