ГоловнаСвіт

США розширять військову співпрацю з Польщею та Прибалтикою

У Пентагоні заявили, що це буде зроблено "у зв'язку з російською інтервенцією в Україну".

США розширять військову співпрацю з Польщею та Прибалтикою
Чак Хейгел

США мають намір розширити військову співпрацю з прибалтійськими країнами і Польщею на знак підтримки своїх союзників у Східній Європі, повідомляє 5 березня AFP.

Йдеться, зокрема, про збільшення частки участі ВВС США в патрулюванні повітряного простору цих країн, а також про навчання прибалтійських та польських військових льотчиків у Польщі.

Міністр оборони США Чак Хейгел заявив, це буде зроблено "у зв'язку з російською інтервенцією в Україну". За його словами, найближчим часом він має намір провести також переговори про військово-технічне співробітництво зі своїм українським колегою, відзначає Рейтер.

"Настав час підтримати український народ в його боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет. Українці мають право на керівництво, яке відповідатиме їх надіям і устремлінням", - заявив глава Пентагону.

На слуханнях у Конгресі США також виступив голова Об'єднаного комітету начальників штабів Мартін Демпсі, який заявив, що провів переговори з главою Генштабу РФ Валерієм Герасимовим. Американський генерал зазначив, що закликав російського колегу до стриманості в діях.

Наразі у Польщі постійно перебувають десять американських бойових льотчиків, які допомагають у навчанні польських колег. ВВС країн НАТО вже 10 років патрулюють повітряний простір Естонії, Латвії та Литви, оскільки ці три країни не мають боєздатні ВВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram