ГоловнаСвіт

Австралія скасовує урядові контакти з Росією через Україну

У МЗС Австралії викликали посла для пояснень

Австралія скасовує урядові контакти з Росією через Україну
Фото: EPA/UPG

Міністр торгівлі Австралії Ендрю Робб скасував сьогодні запланований візит у Росію, протестуючи проти російського вторгнення в Україну.

Також скасовано візит до Австралії секретаря Ради національної безпеки Росії Миколи Патрушева, повідомив прем'єр-міністр Австралії Тоні Абботт.

"Росія має відступити. Вона мусить вивести свої війська з України, і народ України мусить мати право самостійно вирішувати своє майбутнє", - наголосив прем'єр, виступаючи в парламенті, повідомляє Радіо Свобода.

"Неспровокованій агресії немає місця в нашому світі", - сказав він.

До міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії сьогодні викликали посла Росії Володимира Морозова для пояснень дій його країни в Україні.

У відповідь посол заявив, що вся критика російського вторгнення до Криму - це "антиросійська істерія", що жодного вторгнення немає, а в Криму діють лише стихійно створені "загони самооборони" і Росія "не пробачить переслідувань своїх співвітчизників у Криму".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що політичне врегулювання ситуації в Криму не буде швидким і неможливе без повернення російських військ у місця постійної дислокації, а військова сила не додасть Росії друзів ні в Європі, ні у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram