ГоловнаСвіт

Британські міністри бойкотують Паралімпійські ігри-2014 через ситуацію в Україні

Кемерон заявив, що в центрі взаємодії Лондона з Москвою має бути українська криза

Британські міністри бойкотують Паралімпійські ігри-2014 через ситуацію в Україні
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон 2 березня заявив, що члени британського уряду відмовилися від поїздки на Паралімпійські ігри на російському чорноморському курорті Сочі через ситуацію в Україні. Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Через серйозну ситуацію в Україні (міністр закордонних справ) Вільям Хейг і я вважаємо, що було б неправильно, щоб британські міністри їхали в Сочі на Паралімпійські ігри", - написав Кемерон у Twitter.

Прес-секретар офісу Кемерона заявив, що найближчим часом прем'єр-міністр обговорить ситуацію з президентом США Бараком Обамою, прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском і президентом Литви Далею Грібаускайте.

"Прем'єр-міністр серйозно стурбований подіями в Україні і сповнений рішучості робити все можливе для того, щоб знизити напруження і деескалувати вкрай небезпечну ситуацію", - йдеться в заяві прес-секретаря.

У неділю Вільям Хейг приїхав в Україну, щоб зустрітися з прозахідним урядом, який прийшов до влади після того, як союзник Росії Віктор Янукович утік із країни минулого тижня. Він також сказав, що Великобританія приєднається до США та Франції і відмовиться від участі в підготовчих зустрічах до саміту "Великої вісімки" (G8) у Сочі.

"У центрі нашої взаємодії з Росією має бути ситуація в Україні, а не бізнес", - наголосив прес-секретар офісу Кемерона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram