ГоловнаСвіт

У Держдумі вирішили спростити приєднання суб'єктів до РФ

У зв'язку з подіями в Україні

У Держдумі вирішили спростити приєднання суб'єктів до РФ
Фото: EPA/UPG

Фракція "Справедлива Росія" ініціює поправки до закону "Про порядок прийняття в РФ і утворення в її складі нового суб'єкта РФ".

У зв'язку із подіями в Україні Держдумі РФ запропонують спростити не тільки видачу російських паспортів українцям, а й порядок приєднання до Росії нових суб'єктів федерації. Про це повідомляє російське видання КоммерсантЪ з посиланням на джерела.

Зараз закон 2001 року "Про порядок прийняття в РФ і утворення в її складі нового суб'єкта РФ" передбачає, що рішення про приєднання до РФ іншої країни або її частини здійснюється за взаємною згодою, яку підтверджує міжнародний договір. Запропоновані поправки передбачають, що для приєднання нової території буде досить "волевиявлення народу", яке може бути виражене, наприклад, під час референдуму.

Раніше в Держдуму надійшла пропозиція про спрощений порядок надання російського громадянства громадянам СНД. Віце-спікер Держдуми Олександр Жуков заявив, що рішення шукають не тільки думські фракції, а й адміністрація президента й уряд.

Як пояснили виданню в Держдумі, подальші дії Москви залежатимуть від Києва. Спрямовані проти України законопроекти можуть стати лише засобом тиску на нову владу, вказали джерела.

Нагадаємо, влада Криму фактично відмовилася визнавати нове керівництво України, заявивши, що легітимним президентом країни є Віктор Янукович. На позачерговому засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим 27 лютого було обрано нового прем'єр-міністра автономної республіки Сергія Аксьонова (партія "Русское единство"), а також ухвалено рішення про проведення 25 травня референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram