ГоловнаСвіт

Посольство Канади надало притулок учасникам Євромайдану

Глава канадського МЗС закликав усі сторони конфлікту в Україні до стриманості

Посольство Канади надало притулок учасникам Євромайдану
Джон Бэрд
Фото: cyberpresse.ca

Заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров увечері 18 лютого заявив, що на посольство Канади в Києві напали "невідомі", повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Група невстановлених осіб, озброєних палицями, увірвалася до посольства Канади в Україні й почала трощити його майно", - цитує агентство слова Татарова, який також заявив, що невідомі мали намір завдати шкоди персоналу посольства.

Однак, як повідомляє канадське видання Global News, насправді ніякого нападу не було.

За даними видання, учасники Євромайдану попросили притулок у посольстві, рятуючись від вуличного насильства. Про це, зокрема, свідчать слова Ріка Рота, директора прес-служби при міністрі закордонних справ Канади.

Невдовзі після "нападу" він залишив кілька повідомлень у своєму твіттері.

"Весь персонал посольства в безпеці й на місці", - говорить одне з повідомлень.

За його словами, активісти увійшли до приймальні посольства, "щоб уникнути насильства з боку урядових сил щодо протестувальників".

"Вони мирні та не завдають ніякої шкоди приміщенню або персоналу", - говорить інший твіт.

Раніше того ж дня глава МЗС Канади Джон Берд виступив із заявою, що засуджує зростання насильства в країні.

"Канада закликає всі сторони проявляти стриманість і негайно припинити всі акти насильства. Жодна насильницька дія або репресія сьогодні не залишаться непоміченими урядом Канади, і ми працюватимемо з нашими союзниками в міжнародному співтоваристві, щоб винні були притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві Берда, поширеній відразу після "нападу" на посольство.

За словами Берда, президент України Віктор Янукович несе "головну відповідальність за охорону фундаментального права на свободу мирних зібрань".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram