ГоловнаСвіт

Учасниць Pussy Riot після затримання в Сочі побили у відділку

За словами Толоконнікової, після приїзду адвоката поліція пом'якшала

Учасниць Pussy Riot після затримання в Сочі побили у відділку
Надежда Толоконникова, Мария Алехина
Фото: twitter

Учасниці панк-групи Pussy Riot Надія Толоконнікова та Марія Альохіна, яких раніше у вівторок затримали в Сочі за підозрою у кримінальному злочині, повідомили, що при затриманні поліція застосовувала до них силу.

"При затриманні застосовували силу", - написала Толоконнікова у своєму Твіттері.

Пізніше вона написала подробиці того, як поліція поводилася з нею, її подругою Альохіною та ще сімома іншими затриманими.

"Примушують давати свідчення без адвоката. Затримували під проводом вусатого підполковника, підозріло схожого на Говорухіна. Мене протаскували обличчям у паркет по всій актовій залі відділку, заламували руки та кидали на підлогу. Путін навчить тебе любити батьківщину!", - твітнула активістка.

За її словами, "за фактом побиття мене та інших затриманих ми подамо заяву в СК РФ".

"Відверте свавілля, навіть ми вражені. Бити на підлозі відділку в олімпійській столиці!", - написала учасниця Pussy Riot і додала: "Приїхав адвокат, поліція стала лагіднішою".

Пізніше вона також написала: "Наші оператори повідомляють, що їх у кабінеті слідчого побили співробітники ФСБ".

У лютому 2012 року п'ятеро дівчат виступили в храмі Христа Спасителя в Москві з "панк-молебнем" "Богородиця, Путіна прожени". Згодом трьох із них затримали - Надію Толоконнікову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевич. У серпні того ж року кожну засудили до двох років колонії. У жовтні 2014 року Мосміськсуд змінив Самуцевич покарання на умовне і звільнив з-під варти. Вирок Альохіній і Толоконніковій не змінювався.

У грудні 2013 року Толоконнікова й Альохіна були звільнені за амністією. У лютому анонімні учасниці Pussy Riot повідомили, що обидві дівчини покинули склад групи.

Зараз у Сочі проходять зимові Олімпійські ігри. У зв'язку з цим у місті посилено заходи безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram