ГоловнаСвіт

Сноуден скачав секретні дані за допомогою найпростіших програм

За даними АНБ, Сноуден міг отримати доступ приблизно до 1,7 млн файлів

Сноуден скачав секретні дані за допомогою найпростіших програм
Эдвард Сноуден
Фото: EPA/UPG

Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, який передав журналістам тисячі секретних документів американських спецслужб, скачав їх з допомогою найпростіших загальнодоступних програм, повідомляє газета New York Times.

"Співробітники розвідки, які розслідують, як Сноуден отримав доступ до величезних сховищ найбільш секретних документів, встановили, що він використовував недороге і широкодоступне програмне забезпечення", - йдеться в матеріалі, пишуть РИА Новости.

За даними розслідування, скачування проводилося автоматично протягом робочого дня, і його мали би легко помітити й припинити.

"Це відкриття разюче, тому що місія Агентства національної безпеки (документи якого оприлюднив Сноуден) включає захист країни від найскладніших кібератак, в тому числі з боку Росії та Китаю", - зазначає видання.

Розслідування також з'ясувало, що щонайменше один раз Сноуден мав розмову з колегами з приводу своїх дій, але він знайшов вихід з цієї ситуації, заявивши, що як системний адміністратор відповідає за обслуговування мережі та під час проведення певних робіт перезберігає дані на інший сервер.

За даними АНБ, Сноуден міг отримати доступ приблизно до 1,7 млн файлів.

Нагадаємо, раніше влада США заявила, що Едвард Сноуден домігся доступу до секретних даних АНБ, обдуривши щонайменше 20 своїх колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram