ГоловнаСвіт

Глави МЗС країн ЄС сьогодні розглянуть ситуацію в Україні

Міністри не розглядатимуть можливість запровадження санкцій

Глави МЗС країн ЄС сьогодні розглянуть ситуацію в Україні
Фото: nbnews.com.ua

Політична ситуація в Україні в понеділок буде головною темою зустрічі глав МЗС 27 країн Європейського союзу.

Міністри мають розглянути два документи, присвячені активізації політики щодо України. Йдеться, у тому числі, про ініціативу Швеції під назвою "20 тез щодо "Східного партнерства", яку підтримали 12 держав ЄС, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Швеція пропонує "посилити" привабливість європейської політики Східного партнерства за рахунок розвитку програм безвізових обмінів, в тому числі на студентському рівні, а також за рахунок активізації програм міжпарламентських зв'язків та громадянського суспільства, щоб сприяти інтеграції якнайбільшого числа громадян цільових країн Східного партнерства в європейський культурний простір.

Другий документ підготувала Польща. За повідомленнями європейських ЗМІ, в ньому передбачені "додаткові заходи фінансової підтримки для держав "Східного партнерства".

За інформацією ИТАР-ТАСС з дипломатичних джерел, у низці місій провідних держав союзу в Брюсселі, питання про надання Україні перспективи повноправного членства в ЄС не порушується. Міністри не розглядатимуть можливість запровадження санкцій проти українських посадових осіб через побоювання налаштувати Київ проти співпраці з Брюсселем. Питання про санкції навіть не винесено на порядок денний, незважаючи на вимоги окремих депутатів Європарламенту.

Нагадаємо, на зимовій сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка відбудеться 13-14 лютого у Відні, пройдуть дебати про ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram