ГоловнаСвіт

Google убрався в кольори веселки в день відкриття Олімпіади

Пошуковик вирішив підтримати ЛГБТ-спільноту

Google убрався в кольори веселки в день відкриття Олімпіади

У день відкриття Олімпіади в Сочі пошуковик Google убрав логотип на своєму пошуковому сайті у кольори веселки.

Ілюстрація, що зображає різні зимові види спорту на тлі шести кольорів веселки, з'являється в центрі сторінки, коли заходиш на сайт пошуковика, або ж у лівому верхньому кутку під час пошуку. До "дудла" прив'язано пошуковий запит "Олімпійська хартія".

Ілюстрацію також супроводжує цитата зі статті Олімпійської хартії - зібрання основних принципів діяльності Міжнародного олімпійського комітету. Вона декларує право кожної людини займатися спортом без будь-якої дискримінації. Шестиколірний веселковий прапор вважають символом руху на захист прав сексуальних меншин.

Напередодні відкриття Олімпіади, 6 лютого, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав дотримуватися цього принципу Олімпійської хартії і припинити дискримінацію сексуальних меншин. Ця заява наразилася на критику з боку російських посадовців.

На тлі підготовки до Олімпійських ігор у Сочі розгорнуто міжнародну кампанію на захист прав сексуальних меншин у Росії. Деякі громадські діячі закликали бойкотувати захід, вимагаючи скасувати закон про гей-пропаганду. Серед них - письменники, лауреати Нобелівської премії, комітет ООН з прав дитини, найбільші міжнародні правозахисні організації.

Закон про заборону "пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин" серед неповнолітніх ухвалено в Росії влітку 2013 року і застосовується все частіше, зокрема щодо дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram