ГоловнаСвіт

Федералізація України - це очевидна необхідність, - радник Путіна

Радник президента РФ розповів про своє бачення шляху виходу України з кризи

Федералізація України - це очевидна необхідність, - радник Путіна
Фото: kgz.rs.gov.ru

Радник президента Росії Сергій Глазьєв вважає, що Україна має стати федеративною державою.

"Думаю, це вже не ідея, а очевидна необхідність. В рамках жорсткої унітарної держави триватиме постійне протистояння. Щоб його припинити, потрібна федералізація", - підкреслив радник президента Глазьєв в інтерв'ю "Коммерсанту-Украина".

За його словами, потрібно дати регіонам достатньо прав, можливість самостійно формувати свої бюджети та можливість часткового зовнішньополітичного самовизначення.

Також Глазьєв зазначає, що на сьогодні економічні, культурні, людські зв'язки між областями Західної та Східної України менші, ніж зв'язки між Південно-Східною Україною та Росією, а також між західними областями та країнами Євросоюзу.

"Зараз це видно по механізмах культурного обміну, скоро це ж проявлятиметься і в економіці. Фактом є також те, що різні частини України тяжіють до різних торгово-економічних утворень. При цьому областей, зацікавлених в Митному союзі, набагато більше, ніж тих, хто може розраховувати на реальну вигоду від вільної торгівлі з ЄС", - вважає Глазьєв.

Нагадаємо, наприкінці минулого року радник президента Володимира Путіна Сергій Глазьєв був удостоєний нагороди за сприяння поверненню України в єдиний економічний простір з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram