ГоловнаСвіт

Путін зажадав повного дотримання домовленостей з Україною

А саме домовленості щодо кредиту й у сфері енергетики

Путін зажадав повного дотримання домовленостей з Україною
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду в повному обсязі виконувати фінансові та енергетичні домовленості з Україною.

Про це Путін сказав на черговій нараді з виконання травневих указів, повідомляє РІА Новини.

«Хочу звернути увагу уряду на те, що турбує наших українських колег і друзів, - на необхідність виконання всіх наших домовленостей у фінансовій сфері, маю на увазі наші домовленості щодо кредиту й у сфері енергетики. Просив би уряд у повному обсязі виконувати всі наші домовленості», - сказав Путін.

Глава держави зазначив, що у вівторок було проведено ґрунтовну розмову з європейськими колегами.

"Ми обговорювали широкий спектр питань, взаємодію між Росією й Євросоюзом, у тому числі і в напрямку розвитку наших відносин з країнами, які нашими європейськими колегами включені в програму східного партнерства. Говорили, зрозуміло, і про Україну", - повідомив Путін.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів Росії та України було ухвалено рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів. Відповідаючи на запитання журналістів напередодні, Путін заявив, що наданий кредит Києву та зниження цін на енергоносії - це необхідність підтримати не конкретний уряд України, а український народ. За його словами, Москва не переглядатиме фінансові та енергетичні домовленості з Україною в разі приходу до влади там опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram