ГоловнаСвіт

Влада Єгипту назвала терміни президентських виборів

Один з керівників перевороту проти Мурсі має намір балотуватися в президенти

Влада Єгипту назвала терміни президентських виборів
Адли Мансур
Фото: EPA/UPG

Тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур 26 січня заявив, що президентські вибори в країні відбудуться щонайпізніше у середині квітня 2014 року, повідомляє агентство Рейтер.

Раніше передбачали, що в Єгипті спершу відбудуться парламентські вибори, а вже потім - президентські. Хоча Мансур не назвав точної дати виборів, у новій конституції країни, прийнятій у середині січня, сказано, що голосування має відбутися не пізніше ніж через 90 днів після ухвалення основного закону держави.

За даними Рейтер, днями про намір балотуватися у президенти оголосить генерал Абдель Фаттах аль-Сісі - один з керівників військового перевороту, внаслідок якого на початку липня 2013-го від влади усунули президента - ісламіста Мохаммеда Мурсі.

Нагадаємо, референдум щодо проекту нової конституції Єгипту відбувся 14-15 січня. Проект нового основного закону підтримали більш ніж 95% за явки в 55%. Попередню версію документа підготовлено за активної участі ісламістського руху "Брати-мусульмани", яке в грудні 2013-го визнали терористичним. Його активи заморозили, а  діяльність заборонили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram